Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2011 12:25 - Kакви рамки за очила?
Автор: squash Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 10139 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 17.04.2016 23:13


image
Очилата в днешно време са и чудесен моден аксесоар освен средство за зрителна корекция. Но как да ги запазим за по-дълго време здрави, за да ги сменим просто защото са ни омръзнали, а не понеже са счупени или изкривени необратимо.

Пластмасовите рамки за очила в днешно време са изключително актуални. Има обаче разлика в качествата на материалите, от които са направени. Обикновенната пластмаса може да бъде много некачествена или пък сравнително добра, това  зависи от състава на вложеният целулоид в сместа. Ацетатната пластмаса е по-трайна като материал, освен това се отличава с красиви и интересни смесици на цветовете във вътрешността на самия материал. Да издържат дълго време се случва по-често на ацетатните пластмасови рамки. Но и те биха се деформирали бързо, ако имате навик да слагате и сваляте очилата си с една ръка. Това поначало е най-краткият път към подмяна на очилата с нови. Цените на ацетатните рамки са естествено по-високи. Но ще се нуждаят от корекция много по-рядко от обикновенните.
Същото се отнася и за
металните рамки.
Те могат да бъдат от най-различни сплави. Най-често използваните материали при рамките от ниския и среден ценови клас са мед, никел, цинк и производни смеси. Проблемите при тях са най-различни. Най-честата повреда при металните рамки например е счупването на пружинения шарнир на дръжката. Това се случва обикновено при употреба на очилата с една ръка. Вариантите са: промяна в навиците или избор на рамка без пружинен шарнир. При вторият вариант цялото напрежение от дръжката преминава към рамката и резултатът пак би бил същият.  Падане на металното покритие като реакция от потта е друг ефект в следствие на евтиния материал. Това е най-често и причина за раздразнената кожа по слепоочията. За да избегнете това, вариантите са:

-Не ползвайте евтини рамки, или изберете рамка с "облечени" дръжки, при които половината или цялата дръжка е в силиконова или пластмасова облицовка.

Eдна новост при материалите използвани за производство на диоптрични рамки е TR90 Grilamid, койтo е изключително здрав, еластичен, устойчив на счупване и много, много труден за деформиране, тъй като харатерeн за него е  т.н. ""memory effect", който помага на рамката и дръжките при опън да възвръщат първоначалната си форма. Освен това материалът e и антиалергичен. А най-важното е, че рамки от този материал обикновено са толкова леки, че едва ще ги усещате на лицето cи. Леката рамка е най-доброто решение, ако се налага да носите очилата си пo цял ден.

-Изберете си рамка с антиалергично покритие. Евтините рамки винаги излизат по-скъпо.

-Изберете рамка, с която няма да имате подобни проблеми като рамки от титаниеви сплави или алуминий. Рамки от такива материали предлагат много и  най-различни фирми като: Eschenbach, Nordik, Pepe Jeans, Jaguar, Silhouette, Zeiss, Davidoff, Kwiat, TitanFlex  и много други.
Обърнете внимание на видеото показващо част от предимствата на рамките Titanflex.






Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: squash
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 130418
Постинги: 11
Коментари: 2
Гласове: 101
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031